Buitenschoolse Opvang

VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG BIJ BSO GROTE HELDEN                        

MIK biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Je kunt bij MIK terecht voor opvang vóór en na school, tijdens alle roostervrije dagen, studie- en ADV-dagen van school en tijdens alle vakanties. BSO Grote Helden is gelegen aan Bachstraat 51a, 6137 RX Sittard (Vrangendael). Meer informatie over deze locatie en contactgegevens vindt u op https://www.mik-kinderopvang.nl/locaties/buitenschoolse-opvang-grote-helden.

BSO Grote Helden is te vinden de wijk Vrangendael te Sittard. Bij ons komen kinderen voor en na school spelen tussen 4 en 13 jaar. Wij halen kinderen op bij de Sjtadssjool, basisschool De Baandert en basisschool De Tovertuin.
Bij de BSO hebben we 3 groepen. De kinderen eten na school in een vaste groep en daarna mogen ze lekker gaan spelen.
BSO is vrije tijd; dat wil zeggen dat kinderen deze mogen invullen met dingen die ze leuk vinden om te doen. Dat is niet voor elk kind hetzelfde. Daarom bieden wij elke dag verschillende dingen aan. Hierbij is er altijd de mogelijkheid om buiten te spelen, tenzij het regent. Elke dag wordt er een activiteit aangeboden en mag je meedoen als je dit leuk vindt. We gaan dan bijvoorbeeld knutselen, verven, koken, bakken, etc. Maar ook vrij spel hoort tot de keuzemogelijkheden. Hierbij kun je denken aan de poppenhoek, bouwhoek, tafelvoetballen, verkleden, spelletjes doen, leeshoek, optreden, etc.
Onze BSO grenst aan het Bosspark en daar maken wij dan ook veelvuldig gebruik van. We kunnen er lekker voetballen, van de tokkelbaan, rennen en op de speeltoestellen spelen. Onze kinderen en leidsters zijn goed herkenbaar, omdat ze een hesje aan doen wanneer ze naar het Bosspark gaan. Dit gebeurt altijd onder toezicht.
Wanneer uw kind wil deelnemen aan de lessen van Ecsplore, kan dit ook op de dagen dat uw kind de BSO bezoekt.
Voor de jongste BSO-kinderen is er de mogelijkheid om op dinsdag en donderdag bij de Grote Mini Helden te gaan spelen. Hier spelen alleen kinderen van 4 t/m 6 jaar.
Deze locatie ligt in het pand van Kinderdagverblijf Kleine Helden. Het is dus een zeer fijne overstap als uw kind van het kinderdagverblijf naar school gaat en daarna de BSO bezoekt. De leidsters en de locatie zijn vertrouwd. Daarnaast is er hier maar 1 groep, waardoor het overzichtelijk is voor de kleuters. Ook hier zullen we vaak buiten spelen op de speelplaats of we gaan naar het dichtbijgelegen speeltuintje. Bij slecht weer kunnen de kinderen even lekker bewegen in de speelzaal. 


Een dagje BSO bij MIK!
Bij de BSO (buitenschoolse opvang) bieden we kinderen een 'tweede thuis'. Een plek om even bij te komen van een drukke schooldag. Maar ook een plek met voldoende uitdaging en afwisseling. Lekker stoeien of buitenspelen, knutselen, sporten of deelnemen aan een speciale workshop (bijv. streetdance, timmeren, theater). De gediplomeerde groepsleiding weet precies wat de specifieke wensen en behoeftes van de kinderen zijn en organiseren iedere dag weer een aantal leuke activiteiten. Tijdens de vakanties worden ook activiteiten buitenshuis georganiseerd, zoals een bezoek aan een speeltuin of zwembad.

MIK biedt ook voorschoolse opvang
Je kind kan ook bij MIK terecht voor school vanaf 7.30 uur. De kinderen kunnen de zelf meegebrachte boterhammen opeten en MIK zorgt voor iets lekkers te drinken. Als het tijd wordt om naar school te gaan, regelt MIK het vervoer. Dat is lekker gemakkelijk!

Wat kost het?
Buitenschoolse opvang is voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Doordat je een vergoeding van de overheid krijgt (de kinderopvangtoeslag via de belastingdienst) betaal je uiteindelijk een stuk minder. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van: de (bruto) uurprijs van de opvang, het belastbaar inkomen, het aantal opvanguren en het aantal kinderen.
U kunt hier berekenen wat de opvang voor u gaat kosten: https://www.mik-kinderopvang.nl/tarieven/tarieven.

Vragen of informatie?
Heb je vragen over de plaatsing of de kosten? Neem dan contact op met de planner van BSO Grote Helden, zij maakt vrijblijvend een persoonlijke kostenberekening, tel. 06-12779996 of mail p.linssen@mik-kinderopvang.nl.
Kijk ook eens op www.mik-kinderopvang.nl voor het laatste MIK nieuws.

Opvangvormen

Voorschoolse opvang
Voor school vanaf 07.30 uur tot aanvang school.

Buitenschoolse opvang
  • Na schooltijd tot 18.30 uur.
  • Alle roostervrije en ADV-dagen van school van 08.00 tot 18.30 uur (verlenging mogelijk vanaf 07.30 uur)
  • Alle schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur (verlenging mogelijk vanaf 07.30 uur)

In samenwerking met "De Grote helden", locatie voor naschoolse opvang, kan de school een arrangement aanbieden om ervoor te zorgen, dat kinderen van werkende ouders na afloop van de schooldag worden opgehaald en opgevangen tot het tijdstip, waarop zij worden opgehaald. Daarnaast zijn er tijdens het schooljaar allerlei evenementen, waarvoor je kinderen kunt laten intekenen. Je kunt daarbij denken aan Mad Science (techniek), Musical en toneel (Drama/ Cultuur) Outdoor activiteiten en zaalsport (Sport), knutselactiviteiten (Cultuureducatie). Het aanbod kan per schooljaar verschillen en je word in de Jaargids en nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

Vakantie opvang
Op alle dagen van 08.00 tot 18.30 uur (verlenging mogelijk vanaf 07.30 uur). 

Powered by BasisOnline