Eten en drinken op school

Ieder kind kan voor de kleine pauze iets te eten of te drinken mee naar school nemen. In het belang van de gezondheid van uw kind verzoeken wij ouders om geen snoep mee te geven. Snoepgoed wordt door de teamleden weer mee naar huis gegeven. Wellicht overbodig delen wij u ook mede dat het niet toegestaan is glazen flessen en/of blikjes met "fris" mee te nemen naar school.

Wat uw kind wel mee kan brengen is: fruit, een gezonde boterham, yoghurt, chocomel, melk, kaas of een stukje worst.
Bij de leerlingen van de groepen 1 en 2 verdient het aanbeveling om indien nodig, fruit zoveel mogelijk van te voren te wassen, te schillen en in stukjes te snijden.

Kinderen kunnen dus in de pauze hun tussendoortjes opeten en hun meegebrachte drank opdrinken. Maar soms hebben kinderen ook tijdens de lessen dorst. We vinden het verder belangrijk, dat kinderen voldoende drinken en vaak is een enkele drinkpauze dan te weinig. Daarom mogen ze ook tussendoor drinken, maar dan wel volgens de volgende afspraak: kinderen mogen tijdens de lessen alleen water drinken. Om te voorkomen dat ze allemaal door de klas gaan lopen, mogen ze allemaal ervoor zorgen dat ze een eigen drinkfles/bidon meenemen met water.
 

Powered by BasisOnline