Hoofdluis

Elke dinsdag na een vakantie worden alle kinderen nagekeken op hoofdluis. Waarom?

Elk kind kan hoofdluis krijgen. Het is niet gevaarlijk maar wel lastig. Kinderen kunnen daarom ook gewoon naar school. Als u hoofdluis aantreft is dat geen reden voor paniek: u kunt er iets aan doen. Hieronder extra informatie en een link naar de website van het RIVM. 
 

Hoe weet ik of mijn kinderen hoofdluis hebben?
Hoofdluis begint vaak met jeuk op het hoofd, maar niet altijd. Controleer door goed tussen de haren te kijken. Inspecteer vooral het haar achter de oren en in de nek. Als u het haar kamt boven papier of de wasbak, vallen de luizen op het papier of in de wasbak. Ze zijn goed zichtbaar als kleine grijsblauw of roodbruin gekleurde spikkels. Ook als u geen luizen ziet en wel grijswitte puntjes, is er waarschijnlijk sprake van hoofdluis. Die puntjes, de neten, kunnen zich ontwikkelen tot luizen. 

Hoofdluis behandelen
Als een kind hoofdluis heeft, adviseren wij u om gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam. U kunt dit eventueel combineren met een middel tegen hoofdluis. Verder is het belangrijk om ook huisgenoten te controleren. 
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) biedt u via de website antwoorden op de de meest gestelde vragen over het bestrijden van hoofdluis.

Powered by BasisOnline